Jan 3, 2014

RUMAH IDAMAN :: susunatur ruang study si manis

Salam Semuanya............

Salam 2014...
biarkan kenangan 2013 menjadi yang terindah dalam hidup kita...
kalau ada azam tahun 2013 yang tak tertunai...
mcm biasa carry forward tahun 2014 nih...
dan macam tuh seterusnya...hihihih

KC memang menyimpan harapan nak buat ruang belajar untuk si manis...
kc ada cerita dalam entry lepas...(sini)

Nak buat sebijik2 gam gitu memang tak berapa nak dapat la kan...
kc guna jek apa yang boleh....
pas tuh susun kasi kemas jek la...
mudah2an si manis tak rajin nak serak2 kan...hihih




Alhamdulillah..
siap kerja2 susunatur ruang study si manisss.
Ni jek la yang kc mampu nak buat...
Konsep Pink Putih...
tapi mcm dah warna warni jek nih..boleh laa...
Meja beli kat mydin..kerusi beli kat jusco...


Rak2 nih kc beli kat Jusco jek.nak p ikea entah bila...
sama dengan bekas warna2 warni owl tuh...
Alat tulis kc letak dalam bekas daiso 1 bekas..senang nak cari..
Pas tuh pensel warna yang dah tak ada kotak tuh pon kc satukan satu bekas..sama gak beli kat daiso rm5 jek ko..jimat...

Bekas owl kat atas tuh letak wayar2 charger,,senang nak carik kalau nak guna..
tingkat ke dua tuh ada kotak dokumen2 penting warantti barang letrik suma ada situ..
Dan aksesori rambut si manis...
Letak sini la biar mudah capai...




White board untuk tulis apa2 nota sekolah si manis..supaya tak tertinggal event2 penting dia..
mcm bayar yuran...
exam si manis dan macam2 aktiviti sekolah dia...
jenuh nak ingat kadang2...
shelf kat atas tuh letak frem lama yang love2 tuh tak letak2 pon gambonya...madang lupe...
letak la 2 pasu bunga kasi seri kononnya..ahahah
tabung pon ada sana...

Nampak tak shelf kc yang ada corak2 tuh...
lawo tak?? ahahaha
kc beli stiker kat daiso RM5 tak tau nak tampal mana..tampal lah kat sini...



NI sebenarnya ruang si manis buat homework malam2...
tapi tempat kc jugak letak lappy kat atas nih..
kalau si manis guna kc angkat la lappy nih pindah..kongsi2 katanya...


lebihan stiker tuh kc tampal kat dinding nih....
pas tuh tampal dngan penyangkut baju tuh...
Penangkut kc beli kat pasaraya area rumah jek..dah lama beli tak guna2 letak jek la kat sini..
buat gantung apa2 kang...
Bukusi manis kc letak dalam kotak2 buku..tapi tak letak area sini sebab mcm tak sesuai plak rasanya...kc letak atasalmari baju dia...ala almari budak jek..tak tinggi..nanti lain kali kc kongsi ekkk...
Mudah2 an si manis makin rajin stadi bila dah kemas2 bilik utk dia nih..

Ngam2 boleh join GA dari Susun Atur Sioca untuk cabaran bulan Feb nih... ahkak suka...mcm tau2 jek dia yang kc tengah siap2 kan ruang belajar utk si manis...
Jom la kita sama2 meriahkan.....kongsi2 idea susun atur...
menang kalah soal kedua..yg penting kita kemassssss...hihihih

Dah dulu ya....jumpe lagi nanti dan salam sayang...
xoxo:)


L.O.V.E : dah gila join GA lak skang nih...sape buat GA angkat tangan..kc nak join....hihihih

18 comments:

  1. cantikkkkkkkkknyeee kak..sukeee

    ReplyDelete
  2. cantek dan menarik.
    boleh jadikan sumber inspirasi ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tema kasih cik hani.....silakan cik hani..yg baik leh jek nak kongsi2...hhihihihih...

      Delete
  3. sgt2 ceria!!..pandai susun, kena cara, mmg meletop hasilnya! terbaek!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tema kasih fizah....malu kite...hihihihihih

      Delete
  4. dkt mydin ada jual neja tu? cantik lah..

    mydin besar2 je ek? kt kuala sgor, ada mymydin je..
    mcm best je tgok meja tuh...

    tema dan susunan pn lawa..masyukk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nabila...rasanya kat semua mydin ada jual kot..tapi kat kedai perabot pon ada jugak..saya banyak nampak jugak...tema kasih ya..

      Delete
  5. untunglah dia dapat mama yang kreatif...

    ReplyDelete
  6. cantik dan kreatif..i pun suka deko2 jugak..kalo free singgah la ye..hehe

    ReplyDelete
  7. Salam ukhwah, saya follow sini ;)

    ReplyDelete
  8. Salam kenal..sy dh follow sis..
    Comey je meja pink tu..tellingstory11.blogspot.com

    ReplyDelete
  9. sweetnyer..... sangat pandai matching kaler... tahniah sebab menang....

    ReplyDelete
  10. makcik chinta...kte nak redeem benda alah owl tu kt bouslink point kte..besor x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooi makcik tak beso pon...ngam2 kalau letak kat rak buku tu boleh masuk 2 ketoi ler....

      Delete
  11. Assalam. Blh tau u beli meja pink tu kt mydin mana? sweet sgt.... :)

    ReplyDelete

Terima kasih ler...sebab komen... :) jangan segan2 singgah ler selalu yek...tq bebeh....