Nov 24, 2010

saya yang menurut perintah

salam blogger....

hari ni mulakan pagi dengan hati sangat gembira...sebab suami hadiahkan lagu yang sangat sedap...walau time nyanyi ada ponunciation yang agak2 kelaut..tapi keikhlasan itu yang sangat diri ini terharu....korang nak tau lagu apa...

walau hanya sekadar lagu...berbunga2 ko suami hadiahkan lagu jiwang...eeerrrrrrr....nyaman rasa!!





For the rest of my life

I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you......



alangkah bahagianya...sampai sekarang lagu nih berkumandang kat komp aku...bezanya yang ni versi ori dari maher zain....


tetapi....
kol 11.00am aku g opis...
malas tol ler nak kabo....kebahagiaan pagi nih di robek2...di siat2...aku malas tol nak bagi tau...

kena pegi kursus lagi wehhhhh...bila takde kursus....sampai 7,8 bulan tercongok kat opis nih tak keluar ke mana2..tapi bila dah kena kursus setiap bulan kena g...kalau tak nak boleh tak gaknyer....ni la kerja kerajaan...kursus setahun kena lebih 7hari..aku dah kursus 8 hari...masuk yang ni lagi 4 hari...dah 12 hari...hurrrmmmm..ntahler...
tinggal lagi beby...kesian dia...dah la time kursus tuh awal muharam....orang coootttyyy aku kena kursus...apa macam nih...




apa2 pon tema kita orang kerajaan...
SAYA YANG MENURUT PERINTAH....bulan doblas punya gaji dapat bonus...ahahahahah...leh beli hendbeg baru...wakakakakakaka...


L.O.V.E : hubby i luv u 2....waaaakakakaka...

Nov 23, 2010

dari seorang yang bernama suami....

salam blogger...
entri ini agak jiwang...
bukan kerana ni mlm jumaat...ahahaha

satu malam sang suami berbisik ke cuping isterinya...
sayang..abang tujukan lagu ni khas untuk sayang...



video


sang isteri mendengar sayup2 lagu yang ditujukan oleh sang suami...terasa kasih sayang suami menjalar ke seluruh tubuh...berulang kali sang suami menujukan bait2 indah ini untuk isterinya...dan tanpa jemu juga sang isteri mendengarnya seraya berkata...kita akan hidup bersama selamanya jika di izinkan Allah...



 

L.O.V.E: terima kasih untuk suami yang bernama IRAWAN SHAH BIN KUSHAIRI...for the rest of my life..ill be there 4 u....

Nov 17, 2010

korban kali ini.......

salam blogger....
tak terlewat rasanya mengucapkan selamat hari raya korban untuk awak2 semua yang membaca blog akak nih...hehehe
taun ini ada lain sikit sambutan keluarga kami...mana taknye..
raya2 orang pulang ke kampung...kami sekeluarga..mak, abah, adik, anak2..suami sekeluarga beraya kat rumah kakak di JB...tahun nih umah kt kampung buat close house,,heheheh

aktiviti tahun nih tak kurang hebatnya..apa lagi aktiviti biasa keluarga kami ler iaitu makan2...jalan2...pegi beraya di umah sedara mara...seronok tengok anak2 berbaju sedondon...




dalam perjalan ke rumah pakcik saudara belah mak...kami pagi pas semayang raya dah gerak ke sana sebab dalam perjanjian makan2 kali nih...umah pakcik buat makan2 besar untuk kami...



diaorang memang kuat makan...tidak di nafikan lagi...



ni ntah round yang keberapa diaorang makan,,,saya tidak pasti..tengo licin mangkuk2 semua..dasat tol...



saya dan kakak..untuk pengetahuan...yang bertudung pink itu sedang menggayakan tudung baru,,,huhuhuhuhuh...(saya adalah yang bukan tudung pink) wink..wink...



ni gambar mr hubby...ada cerita kenape sy masukkan pic nih...gambar nih sy ambik pas beraya rumah bapa mertua kakak saya...jangan heran,,kerana kami sekeluarga sangat rapat....tetiba si baju merah nih keluar dari kereta dan kata kat saya..."mama tolong snap pic baba sekeping..nak uplod dalam fb...bedekah2 sy ketawa...selama nih sang suami hanya layan fb untuk main game poker jek..sejak bila ntah nak uplod2 gambar bagai...huuurrrmmm..layan jek ler..jangan yang bukan2 sudah,,,hehehehe


 

pernah tak korang berya kat rumah sedara yang tiada tuan rumah...tahun nih kami sudah melaluinya,,rumah opah tahun nih kosong sebab diaorang pon keluar beraya gak...kami datang dah agak petang...time kami sampai mak cal2 la opah...diaorang pegi bergambar keluarga kat studio gambar, sib baik kunci tinggal kat luar..mak saya tau ler tempat rahsia tuh, kami masuk makan2 buat macam rumah sendiri...diaorang sempat lagi baring2 kekenyangan...dalam sejam gak kami lepak kat sini, nampakgayanya opah lambat lagi balik..kami ambik keputusan balik trus jek jek ler...


mak saya yang semakin dimamah usia..saya sayang mak saya..lepas ada anak nih makin dalam rasa kasih saya pada mak...



L.O.V.E : nasib anak saya tidur dalam buai sambil dienjut oleh sang mesin...mama sempat update blog...heheheheh...

Nov 16, 2010

gilakan aku????

salam blogger..
meh ler nak kongsi satu cerita..
gila kah bila seseorang gilakan sesuatu..ntah la korang...aku tak pasti bila mulanya kegilaan nih..yang pasti sejak aku bekerja dan ada duit sendiri nih kegilaan nih bertambah kronik..


takut kadang2..
tapi buat2 biasa lah...bukan membazir pon...(ye ke?)


layannnzzzzzzzzzzzzzz........
bukan kegilaan pasal apa..hanya gilakan seseorang bernama 'handbag'...
yang pasti harganya tidak la mahal mana..mampu dimiliki oleh semua orang..bahkan, budak sekolah zaman sekarang pon mampu memilikinya...aku tak pernah peduli pasal brand..asal aku rasa lawa..boleh tukar2 sudah ler...


ni beg nostalgia paling aku sayang...sewaktu nih aku belajar Master lagi, dan ni la satu2nya beg time belajar yang aku masih simpan..meterial dia denim..brand Levis..time belajar brand levi's nih dah kira mahal sangat la ko...aku beli guna duit biasiswa KPM..ahahahh...time tuh nak harap duit mak abah bagi,,,mmg tak de ler...


beg Sembonia nih, aku beli time aku dah kerje...tali boleh panjang pendek..seingat aku aku beli di WETEX Muar...harga sangat berpatutan...bawah 200


klu orang rajin pegi jusco mesti perasan brand beg nih.. Cleef..brand yang sangat bagus kerana design yang kebanyakannya simple dan harga bawah 100..kadang2 100 boleh bawak balik 2bijik lagi..berbaloi2..


cerita pasal beg nih best sikit...yang ni beg free..mak aku punye aku sebat...ahahahah...abah aku belikan mak kat KL tapi mak cakap beg nih tak sesuai untuk orang tua. so kesimpulannya..aku la orang muda yang dapat..ahahahah...



ini juga brand cleef...juga made in JUSCO...setiap kali g jusco mesti aku sambar satu, harga aku tak kira lah...janji aiku dapat salin beg yang sedia ada...penyakit betol ler...


ni salah satu beg kegemaran...disamping begnye besar..sangat sesuai aku bawak untuk perjalanan yang agak jauh...boleh masuk telkung bagai...brang Alan Delon...harga juga berpatutan...bawah 300


ni beg aku pon tak pasti kenape aku beli, aku tak pernah pakai..yang pasti aku hanya biar aje beg ni dalam kotak...smp sekarang aku tak sentuh...harga bawah 100


ni pon beg ibunda aku...ahahahahhah...
pinjam yang tak pulang2...



lagi brand cleef..kan aku dah kata...selagi ada jusco kat melaka tuh, selagi tu la aku akan angkat bawak balik beg brand nih...murah. walau time shopping tu duit limited, tetap mampu beli beg jenama nih..harga bawah 100



ini antara koleksi aku yang agak mahal sikit...beg hari raya...brand pere cardin..agak serba salah pada mulanya nak pakai kaler coklat nih, maklumlah aku ni orangnya agak tipikal hitam, sahaja...tapi bila dah beli ok jugak kaler coklat nih...harga bawah 300



beg nih seorang sahabat baik aku azi belikan di china..waktu keluarganya melancong kat sana...kaler masih lagi dark coklat...harga 100 malaysia tau...



ini koleksi CR2..aku masih ingat lagi time nak pilih beg nih, lama gila aku belek2...sebab design nih ada 2 pilihan kaler..satu kaler nih, satu lagi kaler cream belang coklat...jap nak itu, jap nak ini..pening promoter tuh...last2 aku ambik jek ler...harga bawah 200



aku rasa antara koleksi aku...yang nih paling mahal sekali,,sebab aku beli sampai harganya 400ribu...ahahahah, tapi rupiah ler..beg nih aku beli hasil borongan aku time melancong kat bandung syurga beli belah sana...aku dah tak tau sangat nak beli  yang mana...ni adalah pilihan terakhir aku..sebab aku orang last keluar dari kedai tas tersebut...walhal orang lain dah borong 3,4 beg...



ni adalah latest beg yang aku pakai...ala2 old school..sebab kembali ke zaman dulu guna tali rantai2 cam tuh...seimle...brand Leno..harga bawah 100 sahaja..aku bekenan beg nih sebab struktur kulit beg nih sangat lembut...dah buat pertama kalinya aku guna beg kaler putih...cantik la jugak kan???



yang nih pon beg zaman dulu kala...rasanya pertama kali aku masuk kerja...nak masuk kerja kerajaan...kena ler propper sikit kononnye...aku beli ni harganya bawah 250 brand Sembonia...



L.O.V.E : waktu aku menulis entri ini, aku dah pong guna handbeg baru, jenama aku terpaksa rahsiakan...aku akan uplod di entri akan dattang..ahahaha..konfem sah gila!!!!

Nov 15, 2010

cinta aku tulus

salam...
tiada kata menyatakan ikhlasnya menyintai..
untuk anak dara saya yang baru menyambut ulangtahun yang pertama saya aturkan satu majlis atau lebih sedap dipanggil aktiviti makan2 bersama keluarga terdekat..iaitu ahli makan tetap..mak abah, taufik, long sekeluarga dan saya anak beranak..

entrini sepatutnya lama dah saya uplodkan..dek kerana terlalu padat jadual berkursus sana dan sini, saya tidak berkesempatan mencoretkan di dada ini untuk tatapan sang puteri saya bila dia dewasa kelak..biar dia tahu dada ini dipenuhi namanya..biar dia tau kasih sayang saya tidak dapat di ganti dengan apa pun...biar dia sedar babah dan mamanya serius menyayangi...tragis kan kasih sayang seorang ibu..lebih dari segalanya..

macam biasa..saya aturkan makan2 nih kat sebuah 'kedai makan terkemuka kat jb'...ramai sangat orang..sepatutnya saya lebih peka tentang itu, makan jadi tak selesa sebab lama menunggu menu...tapi kerana ini hari jadi puteri saya..saya tidak marah2 atau berperasaan apa2..hanya sabar menanti..




lokasi tempat makan2 nih hanya lah di jaya jusco tebrau...tak de la sampai oversea saya bawa mereka makan2..



kegembiraan mereka adalah keutamaan saya...waktu ini keadaan kedai makan ini sangat padat lebih2 lagi dengan kapasiti pekerja yang tidak sampai 10orang tak mungkin dapat menampung apatahlagi melayan kerenah pengunjung..kami ambil keputusan untuk tunggu sahaja..tapi nampaknya klu tak mintak makanan tak dapat..so solusinya, abis satu menu..mintak menu seterusnya..abis satu menu minta lagi menu seterusnya...sampai habis menu..syok kan??


 kek kewajipan saya...choclate ingulgence...saya sipa tipun lagi dari rumah soh kedai tuh simpankan satu sebab kebiasaannya kek ni mmg akan sold out..sedap sangat agaknya..(mmg sedap pong)..



 kedua2 mereka saya sayang...


jangan terkeliru tulisan nama diatas kek tersebut..saya sengaja buat begitu biar si kakak gembira..dia kata besday dia sama dengan adik qaleesya walhal besday dia dah sambut time bulan kemerdekaan tu ari...untuk kegembiraan mereka2 yang saya sayang apa salahnya...



disebabkan kesesakan teruk kat kedai makan tersebut saya memilih untuk potong kek dan nyanyi sekuat2 hati di rumah sahaja...membesar sudah anak2 kesayangan saya nih...



bukan itu saja..aktiviti diteruskan lagi dengan makan sate di kedai pakcik saudara saya di taman perling (warong deretan kedai makan mara paling ujung sekali) setakat nih..inilah sate terbaik yang pernah saya makan..bukan nak puju sedara senditi...tapi hakikatnya begitulah...sate beliau cukup rasa, rempah semua terasa...susah saya nak kata sendiri la anda2 diluar sana cuba...SATE MAIL..try la cari mesti jumpe..


ni la satenya..saya lebih suka sate ayam, kerana saya tidak berapa minat lembu...kemudian kami pulang dengan rasa sangat kenyang..opsss lupe,,makan2 ini bukan sekadar sate..nasi ayam penyet....mee hailam...otak2 kempas...dan sebagainya...terasa sangat kenyang...dan balik la kami..



terujakan bila mendapat sesuatu yang sangat berharga dari kesayangan...tanda ingatan paling istimewa bila mana kakak husna menulis sendiri untuk dihantar kepada adik qaleesyanya...saya sangat bahagia dengan adanya mereka...




terima kasih untuk yang sudi memeriahkan majlis makan2 kita..walau tidak seberapa...saya sangat bahagia dengan adanya kalian....



L.O.V.E : haya kesyukuran yang saya panjatkan, semoga bahagia ini kekal bersamaku...

Nov 7, 2010

lagi kisah duka...malas tol ler...

salam blogger....

ringkas sahaja..
hanya pernyataan..
kisah duka lagi..

8 - 11/11/2010 : Crystal Crown KL
Kursus Pengurusan data dan Maklumat..

mudah2 ada ilmu berguna yang akan aku dapat kat sana nanti..
semoga hati ini selalu tabah...

asal kamu tahu saja...
mama sayang qaleesya...200% benar hingga infiniti nilainya..



L.O.V.E : rindu abah qaleesya juga (dia dah komplen kat blog nih kurang ada nama dia) ampun bang...heheheh..i luv u as always...