Nov 25, 2012

always be my baby...

salam semuanya...




sayang....
teruslah tersenyum untukku....
kerana senyum dan tawamu bisa mengubat hati lukaku......
izinkan aku memelukmu sehingga akhir nafasku.....

Nov 18, 2012

Majlis Hari Lahir Si Manis

salam semuanya...........


Alhamdulillah.....6/11/2012 tu ari....
diberi kesempatan dan rezeki oleh yang  Maha Esa untuk membuat sambutan hari kelahiran si manis yang ke 3...tahun2 sudah mmg tak buat la sebab sibuk holiday jek...tahun nih rest untuk holiday sbb tak terasa xcited nak pegi sebab tiap tahun bejalan..so rehat sekejap cari feel baru..ahahahahaha...




Akceli masak2 tahun nih agak slow sikit coz buat time hari kerja jadi mr mama jek masak sorang...kt orang ambik keputusan oeder jek kat kedai sattle..dan menu pilihan mlm tuh adalah nasi ayam...makanan kegemaran untuk anak2...hubby masak la 1 menu iaitu sup tulang..the best la sup tulang dia..hihihih..(puji sket)..hehehehe...dan barang2 untuk sup tulang kitaorang shooping kat Mydin Mall Melaka...jimat belanja...




Dekat2 magrib baru ambik si manis dari umah pengasuh..balik2 terus siapkan dia dengan gaun barunya.....beli kat kedai area Tangkak sini jek..tapi baju2 kat kedai tuh sangat lawa2 dan berpatutan...Taadddaaaa..cantik tak saya???



 Kek pon kc beli dari SR jek...senang....



menu untuk mlm tuh....
Nasi ayam..sup tulang cecah roti prancis..Nugget...Wedges...Ayam Goreng dan ada la yang kecik2 tuh..goreng2 tuh...



tiup la lilin tuh kami anak beranak..tapi ko lupe nak angkat kotak bawah tuh...buruk sekali rupanya...hurrrmmmm..






dan..antara mereka2 yang menjayakan majlis malam itu..terima kasih kc dan suami ucapkan..insyaallah ada rezeki karang kita sambut lagi okehhhh...dan pada sape yang tak dapat datang tuh..sila berikan surat tujuk sebab dalam masa 14hari bekerja...wakakakakakak.....melawak jek okeh...



kad jemputan untus sahabat2 kc...sebagai pengganti diri...



L.O.V.E : terima kasih sekali lagi untuk sahabat2 dan opis mate kc yang datang.....



Nov 15, 2012

Hadiah Hari Jadi

salam semmuanya.......

rentetan dengan sambutan hari jadi si manis tu ari...kc sambung lagi pasal hadiah2 yang si manis dapat...terima kasih lagi sekali untuk kawan2 kc yang memberi hadiah yang sumanya si manis suka...sampai nak bawak2 tido semuanya,,,,














bangun2 pagi esoknya si manis terus terjah bilik sebelah tmpt  kc sorokkan hadiah2 nih semalam supaya biar dia tidur dulu mlm tuh....kalau tak sibuk nak bukak itu nak bukak ini..mata walhal dah nak terlelap sangat dah tuh...siap landing2 lagi tuh atas semua hadiah2 tuh...si manis bukak sendiri semua hadiah2 dia dan setiap kali nampak jek isi dia si manis akan cakap  " wahhhh..hebat lah mama hadiah nih" ahahahaha...kelako plak si manis xcited gitu,,,


L.O.V.E : terima kasih sekali lagi pada semua yang sudi menyerikan majlis kami....hanya Allah yang akan membalasnya...


alhamdulillah....

salam semuanya......


alhamdulillah dalam usia 3tahun si mania dah boleh hafal satu doa ringkas....mama bangga dengan awak sayang.......



video



Doa makan nih memang selalu kc baca time si manis nak start makan..pengasuh si manis pon selalu ingatkan dia baca doa nih...tak sangka pulak secepat nih dia tangkap. Alhamdulillah...kc selalu gak baca doa naik kenderaan doa tidur dan lain2 doa ringkas....tapi setakat nih belom lagi la..tangkap sikit2 jek lagi...satu2 la ek sayang....walaupon sebutan ada la pelat2 sikit..insyaallah kita betolkan siki2 ya sayang.....


TAHNIAH ANAK MANIS MAMA!!!!



L.O.V.E : Terima Kasih Allah.....

Nov 13, 2012