Sep 26, 2013

RUMAH IDAMAN : Table Top Cheklist

Salam semuanya...............

labah-labah pon ada...
syohhhh...syohhhh
lama betol tak menulis....tak menyempat2 kc..kehulur kehilir nguruskan mahligai kc nih + menguruskan budak2 nak konvo bulan depan. mak sibuk okehhh...


KC tau antara perkara wajib untuk masuk rumah mesti puan-puan wajib ada table top kan???
kc ada tanya URBAN KITCHEN untuk buat table top konkrit..tapi dia tak buat plak...so melilau2 la kc carik tukang..

Ada gak kc tanya kontraktor..
bukak harga RM2500 ko....ggguuulllppp!! telan air liurr..
ada kedai cina bukak harga RM1800.00 still gluppppppp jugak...

entah macamana rezeki kc terjumpe dengan pakcik RAHMAN dia buat wiring umah kc..gila kemas dan harga berbaloi2 la sangat. PUAS HATI. karang kc kongsi cerita pasal wiring. setakat mintak tolong sini sikit..sana sikit langsung dia tak letak harga. ikhlas kita nak kasi berapa. cik Rahman memang terbaikkk!!

Ahhh itu kisah cik rahman Wireman..lain2
ni kisah tukang table top nih.
dapat no dari cik Rahman, laju2 kc kol buat apoimen.
tanya camana cara nk mintak dia buat table top.
gila senang urusan. samada kita beli barang sendiri atau bayar dia sekelepuk + upah dan dia beli siap2 barang. OPs lupe kenalkan tukang i yang baik itu..
Nama PARDI. tukang dari seberang. sangat humble dan baik la senang cerita.

KC pilih beli barang sendiri.
Pardi siap kasi senarai barang lagi.


Untuk senarai barang moh kc kongsi kat sini untuk rujukan teman2 nanti


haa itu la senarai yang diperlukan
sekali lagi perhatian : ini untuk saiz 13" x 2" okeh.
lain saiz lain harga.
yang mahal mungkin mozek jek laaa...ikut la korang nak letak apa brand mozek.
dari yang semahal2 ada..sampai semurah2 ada...terpulang...
jumlah semua sekali dalam RM600
asalnya kc beli mozek 2x2 tuh dalam 16keping. tapi lebih sudah
kc jual dengan sorang akak rumah sebelah2 kc tuh jugak. kiranya table top kami sama peten lerrr..
tak kisah la kann..sama pon apa salahnya. dapat jugak duit balik dalam 100..untung2..hihih




Kerja2 tengah on progress.
rumah berhabuk macam hape entah.



Pardi buat pon cepat.
proses nih dalam masa 3hari setengah lebih kurang.
Sehari buat rangka
Sehari tunggu simen keras
Sehari lagi pasang mozek..
Siapppppp..

Kesimpulannya kc sangat puas hati dngan kerja2 Pardi nih. buat keje diam jek..tak la kecoh sana sini. tapi hasilnya mantop.

UPAHHH???
kc tak tau la upah sebenarnya berapa sebab banyak benda lain yang kc mintak Pardi buat mcm buat bekas tong sampah laaaa. simen sana sikit..sini sikit..tebuk lubang la...tapi apa yang kc bolehcakap semuanya berbaloi2 dah hati pon sangat gembira.




opsssss lupe >..camana nk kontek pardi nih : NAH NI NO KONTEK DIA!!
PARDI   016 7621425
Sesiapa area Tangkak, Muar, Melaka dan sewaktu dengannya boleh la kontek beliau.


Ini pengalaman kc bekerja bersama beliau. kalau tiba2 dengan korang dia tak macam nih kc tak bagi jaminan la..manusia kan kadang2stress ke..kadang2 marah ke..mana kita tau kan...dia dah simen jek table top tuh kc dah bayar sedikit upah dia. untuk dia minum2 dan beli apa2 yang patut. ialah orang kata buat dia senang hati. jangan la korang siksa dia..dah abis keje baru nak bayar. dia pon manusia biasa gak mana tau nak beli makan anak ke, nk beli baju ke..kita bekerja atas dasar kepercayaan. Insyaallah bila kita tak berkira dengan manusia. Allah pon tak berkira dengan kita. Itu prinsip KC.

Sampai sini dulu ya,,,
terima kasih sebab sudi baca..
Nanti kc kongsi pasal lain2 ekkk...


L.O.V.E : almost 80%. Alhamdulillah!!.


12 comments:

  1. Wowwww mantop.....lepas ni jgn lupa post gambo pintu kabinet....

    ReplyDelete
  2. wahh..cantek.. nanti buat entry lagi tau bila dah siap KC ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah...nanti akak update lagi ek hani...tunggu tawww....

      Delete
  3. Salam kak..bleh email sy kos upah akak bg dkt pardi..
    nur_maahadian@yahoo.com
    Tq kak

    ReplyDelete
  4. CAntiknya KC. Sy memg tgh survey kos bt table top kat melaka ni...da tya sorg tukang ni, die minta rm2500 untuk 15x2. Barang+upah. Mcm mahal je kan. Brp upah yg kc bg pardi.
    hidayah1984@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. Salam blh email kos upah utk pardi...tq..
    zinnia7496@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. Kc ni siap pintu bwh tabletop skli ke?

    ReplyDelete
  7. Kak kc saya try kol no tu tapi cina angkat hahaha mcm ne tu???

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum. Sya pun ada call no pardi tu tp cina yg angkt.ada no lain x.sya mmg tgh cri org utk buat table top nie.hrp dapat bantu.email sya norzaimah_87@yahoo.com
    Tqvm

    ReplyDelete
  9. Salam...pertama sekali, nice entry, well done..kedua saya cuba kontek Pardi tp org lain yg angkat..mohon jasa baik kalau2 ade no die yg lain so boley la saya kontek die..email saya di ahmadhafife@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Tukang table top,dan wiring
    0172943954

    ReplyDelete
  11. Jika anda mencari org yg pakar dalam bidang2 berikut ini:
    Wiring
    Lampu 1 poin dalam rm.60.00
    Plack poin 1 dalam 80
    Hitter 1 poin dalam rm 250.00
    Ac/aircond 1 poin rm 250.00
    Kipas 1 poin rm 60.00
    Semua itu tak termasuk pemasangan:
    Pasang lampu 1 set rm 30.00
    Pasang kipas rm 30.00
    Pasang Ac/aircon rm 200.00
    Pasang hitter / air panas rm 30.00
    PAIP
    Paip pecah dalam dinding RM 300.00 dan tergantung keadaan juga
    Tukar mangkuk tandas rm 350.00 tergantung mangkuk tandas juga
    Pasang paip baru rm.1000.00 tergantung keadaan jg
    Tukar pintu Rm 350.00 tergantung pintu jg
    Table top rm 2000.00 tergantung keadaan jg
    kabinet rm 5000.00 bawah atas
    Pasang mozek /TILES RM .........tergantung tiles
    Cat satu rumah RM 700.00 tergantung cat jg
    Jika anda berminat silahkan anda menhubungi kami di talian ini 0172943954
    Kepuasan anda adalah impian kami

    ReplyDelete

Terima kasih ler...sebab komen... :) jangan segan2 singgah ler selalu yek...tq bebeh....