Sep 28, 2014

RUMAH IDAMAN :: design label untuk barang2 dapur free

As Salam  semuanya............


Selamat bekerja di hari ahad.....
sejak2 kita suka berdesign2 guna photoshop nih...
ada jek bende yang kita nak tukar untuk susunatur rumah kita....
paling latest kc tengah design beberapa design untuk label kat barang2 dapur
dalam kitchen kabinet...

kc cakap terus terang...
kc bukan la terrer sangat bab design2 nih...
kc ambik jek gambar dari google...
taip jek doodle frame for labeling..
banyak doodle2 yang muncul kang copy jek ler...
perkataan2 tuh kc edit guna photoshop jek....

labeling yang lama tuh...kc print atas paper stiker...
pas 2 stiker paper biasa tuh..yang tak kalis air..
apa lagi...bila basuh...semua la tertanggal2...
huduh dah rupanya....

so kc amik keputusan nak design baru la...
dulu kc dapat soft copy tuh dari group
DEKO RUMAHKU SYURGAKU
so...sekarang tiba masanya kc balas balik la...
kc share kan kat group
KAMI SUKA SUSUN ATUR pulak,,,
sebab ahli2 kat dua2 group tuh mostly sama...
so boleh download kat sana ekkk...
kc ada share beberapa file...
dalam bentuk jpg. dan dalam format psd. (photoshop)


TAPI...
untuk korang yang tak jadi ahli kedua2 group tuh..tapi nak soft copy...
tinggalkan email kat bahagian komen...
Insyaallah...nanti kc email okeh...
kot2 la ada yang berkenan....




ni design yang 1st...
ada motif bunga2 dan daun2 sikit...
patern round...




dan 1 lagi....
taraaa...
ada kucing2 plak...
kc bukan minat sangat kat kucing nih...
tapi comel plak kucing2 nih dok bertenggek kat atas nih....
insyaallah...
dalam masa free2 nanti kc nak print out...
myb nak salotape dulu...kasi dia macam kalis air la gitu...
so boleh elakkan dari kena air....
rancangannya begitu la....

so mana 1 yang ok...
ke dua2 nya ko...
ahaahahah...nanti kc update yang mana kc pilih....
progress menukar label nih...
bukan kerja senang tuh...
kena tanggal label lama pas 2 basuh bersihkan...
moga2 kc diberi kekuatan ler....

dah dulu ek...
salam sayang dari kakakchinta xoxo


L.O.V.E : nak stori pasal family day yang best sangat semalam.....really happening!!!

13 comments:

  1. Assalam... cutenye label 2-2 design, kalo xkeberatan bole email pd sy x, fenlizz@yahoo.com. tq ye

    ReplyDelete
  2. nak dua2 templat..email kat sy jgk blh ke.. faizah_1084@yahoo.com.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi sis...sy da email dua2 nya....boleh cek ya...

      Delete
  3. Assalam...boleh tak saya nak label tu..comel sgt..thx..eintan298@yahoo.com

    ReplyDelete
  4. salam kak chinta... sy nak2..bleh.. nanisyazwani@gmail.com

    ReplyDelete
  5. nk jugak..plz email syer lavender_sky7@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. sy nak jugak. pls ni email sy zumohd@gmail.com. Terima kasih yer ;)

    ReplyDelete
  7. boleh x tolong email kan juga pada sy sitihawayapis@gmail.com

    ReplyDelete
  8. assalam kak...boleh email pada sy juga? azura.azli@yahoo.com
    thanks

    ReplyDelete
  9. Assalamua'laikum sis kc, saya nak jgk sticker label kat atas tu.. terima kasih ya sudi share.. kartina_ibrahim@yahoo.com

    ReplyDelete
  10. Assalam... cutenye label 2-2 design, kalo xkeberatan bole email pd sy x, shimaashikin@gmail.com. tq ye

    ReplyDelete

Terima kasih ler...sebab komen... :) jangan segan2 singgah ler selalu yek...tq bebeh....