Feb 28, 2014

RUMAH IDAMAN :: oohhhhh!! KAISON

Salam semuanya...........





Kenal???
Gila tak kenal Kaison....
untuk mereka2 penggemar bab2 deko nih...DAISO...MRDIY, KAISON memang mustahil la korang tak tau kedai2 berhantu nih...hahahaha..ye ler..kira katogeri berhantu la..sebab masuk jek kedai2 nih macam nak datang sawan..mende tah...

Minggu lepas kc berkesempatan pegi KAISON Mahkota Parade.
Masuk jek main entrance naik eskalator terus belik kiri...betol2 sebelah parkson...
KC sengaja cuti hari tuh...
dari rumah dalam kol 9 lepas jek antar anak sekolah....pegi sorang okeh...
kalau bawak si manis tuh...tak jadi membeli lah jawabnya kang..lagi la kedai nih banyak peralatan yg fragile.
takde la membeli apa sangat pon..maklum la budget kita kecik jek..hihihih...





 ooowhhh..bunga lagi...


first2 entrance jek...ohhh mak kauuu...kc nih sebenarnya bukan katogeri penggemar bunga okeh...
memang kalau boleh nak elak deco2 bunga2an kat rumah...
tapi masuk Kaison nih macam terpukau jap...
gila kau cantik2 bunga dia...
moden gila....
bukan stail2 yang kena gubah2 segala tuh semua...
ni stail yang beli pasu simple sebijik...
masuk pacak jek bunga dalam tuh...
tak payah ko nak menggubah2 bagai...
macam zaman2 dulu stail bunga tuh...
perggghhh....
nak pengsan 23x...
ok bangun balik....ahahaha






 wallpaper cun2 banget....


 dan lagi...


ok...belom abis pening2 lalat tengok bunga..lalau plak kat kawasan wallpaper...
bab wallpaper nih memang kc nak sangat beliiii...
tapi husben kc cakap jangan dulu la..sebab kc baru jek cat rumah tuh...
soo biar lama sikit dah bosan kang..nak raya ke baru buat perubahan sikit..
husben dah tak larat nak memanjat2 mengerjakan bende tuh karang..
kalau upah kedai pasang..memang mahal la kan..
sedangkan kualiti wallpaper tuh lebih kurang jek macam nih...

Harga not bad...semuana didatangkan dalam 10meter dan 5 meter..segulung..kena tengok baik2 la..kang tak cukup plak pasang kat dinding korang...
ni kc malas nak belek sangat...takut terbeli...tengok2 gitu jek...
tapi geram tuh tuhan jek yang tau...huhuh

Kalau korang join group kat fb geng deco2 nih..
menag tak sah kalau sehari tak keluar nama kaison..mr diy..dengan daiso...
semuanya memang terkenal dengan barang2 home organizing nih...



Jalan lagi...
kawasan jual bear2 nih...dengan storage box yang sangat comel..
pon lalu cam tuh jek..
takut kena rasuk hantu...
wakakkakakaak




part karpet nih tak boleh tahan...
kc rasa semua kaler ada kot...
merah..biru..pink...purpple...coklat... u name it...jenis karpet masa kini yang bulu pintal2 tuh
memang lemah terus...
tapi budget tak boleh beli lagi...
so tengok2 cuci mata jek...

lagipon dah janji dgn husben beli bunga jek..hihihih
nanti kena murka...so tengok2 pon dah puas dah..


ni pon sama....wall deco...frem2 gini memang tengah inn skang nih
jenis kanvas yang takde bingkai...
RM45.00 lebih kurang yang deret2 nih...
tengok yang kaler itam tuh....
kc dah angkat naik troli dah...
iaaa..dah angkat dah...belek punya belek...sekali ada lambang salib kat salah satu bangunan dia daaa...
nasib mak tengok baik2 nyah...
kalau tak sesia tak boleh pasang....

tengok2 yang lain tak kenan plak....
cerewet kononnya...

jalan terus..........



ni kawasan paper2 beg la..dia jual bundle..
kalau ada majlis birthday ke..nak kasi svnier ke...memang cun banget laaaa







ni antara bunga2 yang kc pilih nak beli...
tapi jadi ke beli...
next entry akan menjawabna..ahahaha ada ke orang kisah?? mcm takde jek...wakakaka
kc memang nak cari yang simple...
moden style...
dah yang penting harga berpatutan....

kc masuk kedai nih kol 11pagi...keluar hampir kol 2petang....
can u imagine??
gila kan....
yang lama bukan apa...matching bunga dengan pasu2 kat sana...ambik bunga nih letak...
tuko bunga lain...tengok yang mana sesuai...
last2 pening kepala jek dapat...
pilih plak pasu lain...matching lagi dngan bunga lain...
pening lagi....macam tu la seterusnya...
sampai hati berkenan kat 1 bunga nih...

simple jek bunganya...
nanti kita kongsi ekkk...

Sebenarnya banyak lagi part2 lain dalam kedai nih...
ada jual langsir redy made...table cloth..table runner...semua lawa2 belaka sedia duitnya jek..
ada lagi frame2...cermin2...pas tuh macam2 lah...
sampai habis bateri hp kita time tuh..nak ambik gambo pon tak dapat...
nyesal tak bawak power bank...


dah dulu ekkk,,,nanti kita stori2 lagi...
kita dah buat day curtain baru...kaler apa ekkk...
pon next kita stori....
Assalamualaikum...........


L.O.V.E : nak pegi lagi nak cari pasal.............wakakkaak

13 comments:

  1. Wakakaka...berhatu...berhantu....lain kali klu dtg bwk duit byk2 ye kc

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah kak ju..kena bawak seguni baru puas membeli...hehehehe

      Delete
  2. salam singgah. boleh tau geng fb apa yang cite pasal deco2 ni ? berminat la

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam... try add group nih... https://www.facebook.com/groups/kamisukasusunatur/
      mintak admin add dalam group...semoga membantu ya....
      https://www.facebook.com/groups/decorumahkusyurgaku/
      ni pon ada jugak...selamat menjoinkan diri ya.....

      Delete
  3. suami saya suka masuk kaison, mata dia tgk wallpaper, frame gambar..

    bini dia duk melekat kat bunga dan aneka patung.hihihi

    ReplyDelete
  4. untung dia suka ikut cik hani...husben kita malas beno nak masuk..pening katanya...hahahahaah

    ReplyDelete
  5. wadussss part wallpaper tu terus terbeliak bijik mata...kena terjah niii....=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon tak sabo nak terjah wallpaper tuh...sabo jek la.....hehehehe

      Delete
  6. Nak pegi..nak pegi..mlm ni nak pegi festival city..tp kena bawa stroller anak x...ingat nak dukung je..huhu..teruja nak cari wallpaper..

    ReplyDelete
  7. thanks kc kongsi info.saya baru tahu pasal kaison nie.. perempuan mcm saye nie mmg gile tgk deco-deco lagi2 wallpaper yg boleh tahan harganya.apa2 pun lepas nie saya mesti pegi tempat ini,

    ReplyDelete
  8. sis..nmpk mcm ade jual rumput karpet je tuh..
    brp harga die sis..n brp meter.kl terperasan la harga rumput karpet tu

    ReplyDelete
  9. Google blog2 yg ada feature "Kaison wallpapers". Your blog yg paling menarik dan informatif. and I like your style of blogging, selit lawak santai tp tak over sgt. Blog kemas dan tak berat sgt nak load. Thank you.

    ReplyDelete

Terima kasih ler...sebab komen... :) jangan segan2 singgah ler selalu yek...tq bebeh....