Dec 2, 2013

RUMAH IDAMAN :: Susunatur sabun2 kat sinki

Salam semuanya.......


HI korang yang suka menyusun2 nih....
ni ari akak ada senang sikit...entry dah taip kat umah..ejas sikit2 jek..kat opis ada internet...Publish!!
Hihihih...

KC memang tak suka kawasan sinik berlendir2 dengan air semua tuh..
kalau rumah lama...kerja hari2 asyik kena lap sinki jek..tak larat la nak lap hari2 kadang2 ada gak kita time malas kan....Untuk rumah baru kc tak mo letak sabun2 yang menyebabkan lendir2 segala agai nih kat atas sink dah..kc beli rak besi tuh kat kedai RM2 (harganya more than 2 pon..nama jek kedai RM2..ceh!!) tapi bawah rm10 la....


Paksa....paksa okeh en husben sangkut kat atas sink..betol2 bawah grill tingkap dapur..
So supaya segala sabun dan alat mencuci dapur boleh di letakkan setempat.
Sembur nyamuk pon ado..so nak cari senang....
KC lebih suka jenis sabun Axion yang jenis celet2  gitu...kalau guna cecair kena sediakan mangkok air tuh..alamak...leceh betol...tak kuasa la nyah...



Itu la rupanya dari kejauhan....betol2 sebelah paip dapur tuh..
kat area bawah tuh boleh sangkut2 senduk ke apa ke..tapi kc tak suka plak sangkut2 senduk bagai..kc letakkan berus botol..

Sebelah sink 2 jangan harap la dia sentiasa kosong gitu kan..
kadang2 ( most of time) wakakakak ada letak bakul untuk letak mangkok2 yang maha banyak tuh lepas di cuci. keadaan kosong ni terjadi seminggu sekali jek kot. Time simpan mangkok kering dalam kitchen kabinet.. LoL..huhh..

Korang susun camana?? meh la kongsi....
Dah dulu ek...
nanti kc nak kongsi susun atur dalam kitchen kabinet mak yang tak berapa nak tersusun tuh..
nak mintak panduan rakan2 kasi susun nih nak kemaskan lagi kitchen kabinet ahkak yang cenonet tuh...

Jumpe lagi..
Tata


L.O.V.E : esok kursus 3 hari kat luar...tinggal si manis..sob..sob..sob..sedih tawww...

10 comments:

  1. samalah..su pun tak suka guna yg liquid punya

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) kan su....yang paste gini mcm senang nak simpan...heheh

      Delete
  2. tenkiu for sharing!! this is the best solution... lama gak terfikir...nnt kalo pasang kc..nk letak mana sabun2 ni sume. hihihi.. sakit mata and tak selesa betul letak sabun sebelah sinki tu... nnt asyik berair jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 Miss N... sharing is caring..hehehehe

      Delete
  3. Ha'ah kemas je instead ltk mlepek kt atas table top tu...suka3!

    ReplyDelete
  4. Saya pun pikir nak sangkut kat dinding macam tu. Daripada duk tersadai kat atas sink. Cepat sangat berlumut, berlendir bawahnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..aah cik hani..baik sangkut jek kalau tak jenuh nak ngelap...

      Delete
  5. nmpk kemas dan praktikal...tu tebuk dinding kiranya ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah fizah drill terus kat dinding....

      Delete
  6. tq sharing. saya memang suka hal kemas n susun atur. tq ye

    ReplyDelete

Terima kasih ler...sebab komen... :) jangan segan2 singgah ler selalu yek...tq bebeh....