Jul 4, 2013

Projek Membeli Basikal : Kedai Basikal Murah

Salam semuanya....


Alkisah cerita nak membeli basikal nih kc dah mengidam lama dah...untuk bawak anak jalan petang2 katanya...nak jogging malas..so kc pilih untuk berbasikal jek..panjang sikit langkahnya. lagipon kalau kena kejo anjing ke laju sikit nak mengayuhnya....ahahhaha...




kc dok tanya2 la dengan member opis kat mana ada jual basikal murah2..ala bukan nak racing pon kan..jalan2 jek..tak payah la mahal2 sangat kott...last2 kc p ke salah satu pekan kat daerah Muar nih Pekan Bukit Gambir. nama kedai TMH TOP CYCLE. ada la jugak koleksi basikal dalam kedai nih. basikal zaman sekarang yang nama pixy tuh memang banyak laaaa....



pilih jek beskal mana berkenan....basikal dari Jepun yang macam tentera zaman jepun pakai tuh...alaaaa yang mak2 nenek kita dulu bawak p menoreh tuh...karia belakang kemain beso lagik...ada gak jual kat sini..olskol lagik...tapi beskal yang Jepun tuh mahal la jugak..dekat rm400. nampak macam cikai2 jek.. Made in China pon ada..made in Taiwan pon ada..pilih jek la yang mana berkenan dan sesuai dengan budget korang..



meriah la beskal budak2 kat sini. dari sekecik2 ada..sampai sebeso2 ada..kaler memang macam2 ler..cuma brand apa kc tak pasti..mesti la ada kot brand2 yang glamer jugak kan...kc memang tak tau la pasal brand2 beskal nih...janji boleh kayuh sudahhhh...



basikal nih paling kc tertarik nak tengok  basikal nih siap boleh lipat lagi...ada ke husben kc soh beli yang nih..di cakap " nanti klu petang2 awak tak larat bawak balik basikal boleh lipat bawak balik dalam keta" ada ke patut..bikin malu jek cakap dengan bekas Pengerusi Kadet Remaja Sekolah tahun 1997 dulu huhhh... Wakakakakakakaka....



tak basikal aje...stroller pon ada ko...jauh la beza harga dengan supermarket. brand pon sweet cherry gak la..kat pasaraya beso2 pon sama brand jugak kan??? contohnya yang stroller yang sebelah kaler ijau tuh..kemain lagi besonya...harga ce korang teka?? RM140 jek..siap tokeh 2 cakap leh kurang lagi.tapi brand kc tak pasti...alaaaa klu kat supermarket kc nengok brand cap ayam pon harga dah beratus2 gak...fix price lagi...



ni satu lagi yang menjadi perhatian...bukan perhatian kc..tapi perhatian si manis.....tak abis2 pujuk babah dia "plis la baba..cica suka la moto tuh, sama macam kat supemaket tu kan baba" tak berjaya......pujuk lagiii  "plis babaaaaaaaaaaaaa" sambil dia meleset2 kat kaki babah dia cam kucing siam.....




last2 kalah babah dia.....si manis menang dan berjaya bawak balik skuter pink pooooojjjjaaaan hati...kc pon berjaya gak bawak balik basikal hijau striking....ahahahahah...harga sangat berbaloi2...

Skuter Pink RM 170.00. boleh la kannn untuk anak main kat halaman rumah. pas tuh jalan2 supermaket dah tak payah kasi naik skuter2  yang kena bayo 5ninit rm6 tuh lagi..gila mahalll...
Basikal hijau RM 260.0 boleh la..untuk mak2 yang baru belajo naik basikal nih...hihih..tapi mana gambo basikalnya......

Tunggu next entry okeh.....
thanks for reding..janganl lupe datang selalu okeh....


L.O.V.E : Alhamdulillah rezeki Allah Taala....



5 comments:

  1. salam...

    akak kedai basikal ni, mang brg2 ye murah ke???
    saya dpt thu dr mudah n ngah deal..so klu sy beli on9, agk2 ye ley bg x??hahahha sbb dr pe yg sy text ye, semua ye inform...klu betul, sy xperlu pergi ke kedai ye lg utk cnfirm brg huhu... sbb sy kurang familiar area bkt.gambir ni huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...sori lambar akak reply...yang akak tau kedai nih memang lebih murah dari kedai2 yang sekitar ledang nih. tapi pasal beli online tu akak tak pasti plak boleh ke tidak..bab harga murah tu akak boleh pasti.

      Delete
  2. salam..kak basikal lipat yg tergantung dalam gambo tu berape ek agaknye harge die?...sy dok tercari harga dia kot2 mahal ke murah ke...

    ReplyDelete
  3. Salam akak. Sy nk sply basikal dr koria. Kalau minat whatapp sy ye. Tq. 0172685786ahmad.

    ReplyDelete

Terima kasih ler...sebab komen... :) jangan segan2 singgah ler selalu yek...tq bebeh....