Apr 5, 2014

RUMAH IDAMAN :: proper labeling

Salam semuanya............


jumpe lagi...
ujung minggu lepas...kc kena kerja sebab TPM turun nak rasmikan program kat Kolej..
walaupon kerja ujung minggu...sempat lagi kc print out proper label umntuk barang2 kat my kitchen kabinet dengan peti ais...sebelom nih kc guna stiker biasa tu jek tulis dengan marker...

ok jek pon sebenarnya....tapi mengada kan...hihihi
husben dok geleng kepala jek...
selagi tak puas ati selagi tu lah diubahnya...

kc download kat group FB :  Deko rumahku syurgaku
mintak izin dulu dari tuan tanahnya...pas tuh baru buat untuk kegunaan...
terima kasih banyak2 kat Roslina Mohd Ayub yang sudi kogsi label yang cantek tuh...



kc print atas stiker paper yang biasa jek...
tak kilat pon...guna stiker paper yang sedia ada..
tengok apa barang yang ada dalam kitchen kabinet tuh....tapi la satu persatu...
make sure takde yang tertinggal..


dan kerja memotong dan menampal pon bermula....
kc guna yang label agak besar nih untuk kat dalam kitchen kabinet..dari jauh dah boleh nampak...
kalau salah ambik lagi tak tau laaaa...



tu la keadaannya dalam salah satu kitchen kabinet kc...
kc memang letak semua tepung2 dalam kc nih jek..
semua bekas beli kat ikea...
kecuali bekas milo tuh...guna yang kedap udara betol...sebab milo nanti cepat keras kalau masuk angin...


Atas table top :

untuk barang2 yang memang atas table top kc guna label yang lebih kecik kaler hitam...
konon2 sama tema dengan dapur black n white kc nih..
semua la tukar...dari bekas garam gula tuh..
sampai la ke bekas2 rempah yang kc selalu guna untuk memasak....
bekas bawang sekali....
semua kasi seragam...











Dalam peti ais :

untuk dalam peti ais,
kc guna warna hijau untuk semua label2 kecik nih..
dari botol sos, mayonis dan sebagainya...
sampai ke bekas ubat2...susu planta 
dan label sekali bekas2 container clear yang kc letak dalam peti ais tuh...

kc lebih suka keadaan peti ais sekarang...
cantik jek nampak....
(tampar pipi laju2..perasan ko!!! hahaha)













ni jek la yang kc buat setakat nih...
kc nakk ongsi apa yang kc letak atas table top dapur kc..
tapi keadaan tak mengizinkan lagi...
berserak jek kejenya...tak larat nak kemas...
malas nau rasanya...

dah dulu ya..
nanti kc kongsi lagi...
salam sayang ... xoxo


L.O.V.E : nak beli hp baru..hp aku asyik keje hang pas tuh mati sendiri..sampai bangun pg pon terbabas...alarm tak bunyi....hangen jekkkkkkkkkkkkk....

8 comments:

  1. YG UTK DLM PETI SIS TAMPAL SOLETEP X??KUT KEMBANG TULISAN TUE NANTI

    ReplyDelete
    Replies
    1. ummi...alamak aah kan.....tak terfikir lak....aduiyaiiii.....tema kasih ummi.....

      Delete
  2. cantik gle...buatkan kita..kita bg list..heeheeh.................plsssssssssssssssss..sgt jeles tgk susunan dlm kabinet tuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe....gigih weiii....ahahahah

      Delete
  3. sgt kema tersusun dan efektif dear! =)

    ReplyDelete
  4. labelling memang sangat membantu

    ReplyDelete
  5. singgah sini pastu nampak ada sebut nama kite.. wiiiii.. papepun most welcome.. cantiklah. nampak kemas je semua.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih ler...sebab komen... :) jangan segan2 singgah ler selalu yek...tq bebeh....