Sep 17, 2012

SELAMAT PENGANTIN BARU TAUFIK & IKA (nikah)

salam semuanya..............

hari gembira my one n only brother, kc abadikan di sini..untuk tatapan di masa hadapan....


Alhamdulillah selesai sudah acara penting untuk kedua2 belah pihak...
31 Ogos.time orang sibuk2 sambut merdeka...depa 2 orang merdeka dari gelaran bujang...nikah time
1 September 2012 - kenduri belah perempuan
2 September 2012 - kenduri belah lelaki....


bilik nih kc hias ala2 kaduk jek...janji letak tirai kat belakang, letak deko kat belakang sikit....tema belah kitaorang royal purple..konon ...ahahahahaha....hantaran pon kc tempah kat Era nona kedai pengantin tangkak....harga berbaloi2 la...


 hias sikit dengan bunga segar....wangiiiiiii...hihihihi..bagi mood diaorang segar gak..wakakakakaka


yang paling tak leh belah...hand bouquet yang kc buat...kc dah tak berapa nak reti buat....pakai cantum2 jek ler..kaler mmg campur2 bunga rose, lily, lavendar sikit...rumput2 lagi...dan sedikit carnation..jenuh ko nak buat sebab si manis tak abis2 kacau..habis la 5 batang jugak dipatahkannya..nasib kc beli lebih sikit....


mlm sebelum nikah tu pakaikan anak bujang nih inai sikit..nak kasi seri konon....pakai inai kolget jek...cepat merah dan cepat gak ilangnya...


pagi 31 ogos sekitar jam 9.30am...ramai berkumpul kat rumah nak antar ke majlis nikah....doa dibaca sebelum memulakan perjalanan....hati kc sangat sebak waktu nih...



groom kelihatan sangat segak dgn busana tajaan sendiri....JUNMEN TAILORING yang jahit..sangat kemas dan harga berpatutan...nampak cuak kan muka dia nih...dengan 2 kali lafaz mereka sah sebagai suami isteri. Cantek la tuh tak nampak gelojoh sangat...ahahahahahha....


pengantin pempuan pon bergaya cantik dengan busana tajaan sendiri...pengantin sendiri buat..tempah la kan....solekkan sangat tone down..simple..cantik betol....stunning...


suasana sangat sayu waktu nih kicau burung berselang seli dengan suara bicara tok kadi tentang tanggungjawab suami/isteri dan sebagainya....semua tertunduk mendengar...


selepas selesai lafaz...kami adik beradik lah orang yang paling gembira...berpelukan sesama sendiri kerana tidak mampu untuk berkata..hanya air mata mengiringi kegembiraan ini. Selepas majlis jamuan disediakan..kitaorang mula langkah balik....tak lupe kami sekeluarga memanjatkan kesyukuran kepada yang maha esa...Amin Ya Allah.....



L.O.V.E : sambung lagi entri akan datang untuk majlis belah perempuan dan belah lelaki...sabooo eaaaa....

2 comments:

  1. X sbr nak tunggu entri seterusnya.... Jgn lupa kluarkn gmbr muka aku yek... Hehehe...

    ReplyDelete
  2. wahahaha...banyak muka ko dari muka aku long......wakakakaka...ko tu blog bila ntah nak hapdet....

    ReplyDelete

Terima kasih ler...sebab komen... :) jangan segan2 singgah ler selalu yek...tq bebeh....