Feb 28, 2012

bila tempat selamat jadi tak selamat.........

salam blogger.......

edisi macam polis..hakhakhak..

29/2/2012 : kol 2petang..cam biasa kc menuju balik ke opis setelah rehat kat rumah...ni ari Mr mama ada menjaga si manis yang demam kat rumah....si manis bila babah dia ada umah memang la dia taknak g umah pengasuh dia....dia tak suka bangun pagi ler tuh...cam ner ler nak g skola kang ..hhaiiissshhhh...

Depan Kolej tempat kc mencari rezeki dah ramai orang berkumpul..........masing2 kesana sini macam bizi beno ....


 
ada sebijik perdana berenti ngam2 kat tengah jalan cun2 kat pintu pagar Kolej...rupanya excident kemek belah kanan pintu dia...ada sorang akak tuh terketar2 duduk kat batu tepi longkang....pening2 kepala katanya....



dan sebuah toyota innova yang jugak tak kurang kemeknye....seorang ibu bawak 3@4 anak baru balik dari sekolah...sebab anak2 dia suma berbaju persatuan beruniform sekolah. SK Tun Mamat barangkali....

Dengarnya....si perdana dah bukak signal untuk membelok ke Kolej...nak buat u turn katanya....tak semena2 sebuah innova menonong  dari belakang pas tuh langgar side tepi kete perdana tuh ..(kiranya innova nih potong double line dan ruangan tengah yang dibuat khas untuk membelok yang terdapat betol2 depan kolej nih) sedangkan innova tersebut boleh mengambil laluan di sebelah kiri untuk meneruskan perjalanan, tanpa perlu pun memotong ..sumber dari saksi di tempat kejadian...sbb waktu kc sampai kejadian telah pon berlaku....
Tu lah..bila manusia lalai dan tidak mahu mengikut peraturan yang disediakan....laluan ini kc guna hari2....tak terbayang plak kejadian mcm nih akan pernah terjadi....naauzubillah...mudah2 an kc dan semua teman2 seopis dilindungi dari segala kecelakaan....soo klu nak kuar rumah kita suma kena berhati2....extra hati2....kerana kemalangan tidak mengira sesiapa....


 
L.O.V.E : sekian laporan untuk hari ini.........dah alang2 'orang' kata aku CNN ambik ko..laporan terus aku kasi...ahahahahahaha....ada aku kesah!!!! nasib aku tak rekod life video tadi..a.a.a.a.



2 comments:

  1. ahahahaha.....
    nak jd CNn plak yek... bagus2 byk berita terkini bleh ko tau dulu....

    ReplyDelete

Terima kasih ler...sebab komen... :) jangan segan2 singgah ler selalu yek...tq bebeh....