Oct 4, 2011

review : MARY KAY

salam blogger...........
berjumpe lagi....jom layan pa kc nak membebel ni ari...asal cerita orang teman time raya baru2 nih ada terserempak dengan kc...tau apa perkataan pertama kuar dari mulut dia????

"nyah...ko dah lawa nyah..tak de jerawat.....!!!" sambil menjerit2 dan diperhatikan oleh orang sekeliling....mau ko biru coklat muka kc time tuh...kawan kc nih salah sorang yang tahu penderitaan kc time belajo dulu....muka penuh jerawat, berminyak dll...sangat siksa....

kc diperkenalkan dengan produk MARY KAY nih time mengandung tahun 2009..mula2 mengandung mmg kc tak layan sangat bab2 kecantian nih, time trimester ketiga tuh macam rasa nak melawa pon ada...opismate kc azi yang bagi try produk tuh...last2 kc jadi member then guna untuk diri sendiri jek...dan sampai sekarang kc masih kekal dengan MK nih...

jom layan......

untuk pengguna MK kali pertama disarankan menggunakan set botanical nih..1st time guna kc ambik set no 3 khas untuk kulit berjerawat dan berminyak...yang pertama pencuci muka, pelembab dengan masker..untuk set nih memang takde tonner...apa yang kc boleh kata...memang terbaikkk.....sekarang ni kc dah guna set no 2 untuk fulit normal..mak sukeeee!!!


lepas dah konfiden bersih muka, dah pakai pelembab...apa lagi tepek la foundation nih, jangan banyak2 ala2 kadar nipis2 jek...khas untuk g opis la..kang nampak macam wayag pek ji plak...kan?? nak lagi nampak bersih sapulah dengan span..nampak lebih rata....



tepek ler mineral powder nih, klu ada yang suka pakai compact powder leh la juga beli..tapi untuk kc sekadar loose powder ni dah memadai...tapek la sesuka hati anda..hahahah...berpada2 ler...


saja jek nak tunjuk muka depan dia...


ni la sebenarnya dalaman dia...pembayang mata (kelas ko bahasa melayu) heheheh...dengan yang sebelah tuh pemerah pipi...hihihi, kc hanya ada warni2 nih jek..sebab kaler2 yang ni yang kc guna..banyak lagi kaler2 yang lain..kang kc bagi link yang korang boleh tengok secara keseluruhan tentang pordak nih. warna2 yang didatangkan dari MK komfem klassss...untuk g opis memang sesuai la, takde la orang pandang ko macam nak g clubing plak kang...warna yang sangat simpel...yang kat atas tuh of kos la lipstik....pas ko conteng2 mata tuh. oleskan la sikit lipstik kat bibir biar lebih menarik....tak gitu?


last sekali, untuk bibir lebih mungil..korang letak la sikit lip gloss..yang bawah tuh tinted lip bum sunscreen SPF 15, melindungi bibir dari sinaran uv uooolllsssss...dah siap leh g kerja, g jenjalan...g la dating pon boleh, g lanting2 apatah lagi...boleh dah....


pic bawah nih sekadar hiasan semata2 hihihihi....korang boleh la tengok http://www.marykay.com/ untuk tengok produk2 yang baru ke nak tengok apa2 lagi yang ada ke...klu nak tau lebih lanjut boleh add fb kawan kc iaitu pn norazida kat fb beliau Nor Azida,  dia salah sorang beauty consultan yang boleh terangkan panjang lebar pasal produk nih...carik jek ler kat fb tuh...ada punye muka beliau..hihihihi...


L.O.V.E: awas...MK tiada dijual di kedai atau supermarket atau kedai2 tepi jalan..uolllsss hanya boleh dapatkannye kat wakil2 yang sah sahaja atau dengan kata nama nye beauty consultan...selamat mencube kawan2...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih ler...sebab komen... :) jangan segan2 singgah ler selalu yek...tq bebeh....

Post a Comment